צמחי מרפא יכולים לרפא מחלות עור?

צמחי מרפאמחלת עור היא צורה מצערת ביותר של פגיעה בעור, בשל חוסר הנעימות הכללית הקשורה אליה, והחשיפה הגבוהה שלה, אשר במקרים קיצוניים, במיוחד במקרים בהם הפנים מושפעות, עלולה להוביל את הסובל ממנה לבידוד חברתי.

התוצאות המוגבלות המושגות עם טיפולים קונבנציונליים מובילות מטופלים רבים לטיפולים אלטרנטיביים, ובמיוחד טיפולי צמחים. צמחי מרפא הוכחו ביעילותם נגד מגוון נרחב של בעיות עור. מאמר זה סוקר טיפולים צמחיים טבעיים שעובדים ביעילות.

שמן עץ התה לאקנה

זיהום עור נפוץ זה מתרחש בדרך כלל בגיל ההתבגרות. אקנה ניתנת לטיפול באופן טבעי עם שמן עץ התה, במשך שלושה חודשים. הוא יעיל אף לשכיחות נמוכה יותר של תופעות לוואי כגון גירוי, צריבה, יובש וגרוד. צמח זה מכיל חומרים אנטי דלקתיים האחראים למניעת החמרת התסמינים, ויש למרוח אותו על העור.

שום לזיהומי חיידקים ופטריות

המאפיינים האנטי בקטריאליים של השום משמעותיים לטיפול במגוון נרחב של דלקות עור הנגרמות כתוצאה מחיידקים ופטריות כגון זיהום פטרת הציפורניים, זיהום גזזת ונגעים בכף הרגל.

השום מכיל כימיקל המפגין פעילות נגד פטריות. ניתן למרוח תמצית שום כתוש על האזור הפגוע פעמיים ביום, ולשטוף עם מים לאחר חצי שעה.

חילבה לדלקת עור

מכילה רירית, שהיא חומר שכשהוא נמרח על העור, משמש לריכוך. היא מכילה רכיבים מרגיעים ומרככים. הרירית מתפתחת במהירות עם הוספת מים ומקלה עור יבש ומודלק. ניתן להכין משחת חילה מעורבבת עם מים למריחה על העור על מנת להתמודד באופן טבעי עם דלקת עור.

אלוורה לטיפול בכוויות ופצעים

במשך מאות שנים, אלוורה משמשת לטיפול בפצעים וכוויות. היא מפחיתה את תחושת הגרוד והצריבה, ומסייעת אף בטיפול בכיבים כרוניים ברגליים ובכוויות קור. החומצה הסליצילית באלוורה משמשת כחומר אנטי דלקתי לשיכוך כאבים.

עלי כרוב לטיפול בפסוריאזיס

עלי כרוב מקלים תסמיני פסוריאזיס, ומשמשים לדחיסת עור מודלק. הכרוב מכיל כמות גבוהה של גופרית המפחיתה גירוי ודלקת עור בחולים פסוריאטים. משתמשים בעלי הכרוב כתחבושת לעור לשם התמודדות עם הגירוי והגירוד.

תפקיד טיפול בצמחים למחלות עור

לטיפולי צמחים יש תפקיד חיוני בטיפול במחלות עור, כשמשתמשים בקבוצת צמחים לניקוי הדם. אלו כוללים בוגנביליאה, שורש דקורית וסרפד. למרות שצמחי מרפא אלו מיועדים פחות לטיפול בעור, השפעתם מתווכת אף על מסלולים אחרים. הם מצוינים, למשל, לאקזמה, ומשפיעים באופן של נרמול מצב העור.

מחלת עור מגיבה היטב ליישומים מקומיים אך גם מעמיקים, שכן הטיפול צריך להגיע מבפנים. צמחים אנטי דלקתיים כגון קמומיל גרמני, הזמין בצורת קרמים, משחות ותה, חיוניים להקלת הדלקת והגירוד.

השימוש בהם מקדם את הריפוי ומסייע לשבירת מעגל הקסמים של גירוי מחודש וזיהום הנגרם כתוצאה מגירוד, במיוחד בקרב ילדים. יתרון נוסף של טיפולים צמחיים הוא שהם מאפשרים למטופלים להפחית או אף למנוע את השימוש בקרמים סטרואידים, הידועים בהשפעות מזיקות על העור.

במקרים מסוימים, טיפול מקומי בלבד של צמחי מרפא למחלות עור מספיק כדי להוביל לריפוי. זיהומים פטרייתיים כגון בכף הרגל מגיבים היטב לשמנים אתריים כגון עץ התה, טימין או מרווה יוונית. ניתן למרוח את השמן באמצעות קרם מדולל או ג'ל. אך אם אזורי העור בהם מתרחש הזיהום או הדלקת במצב כרוני, קיים צורך בטיפול מערכתי מקיף.

צרו קשר לפתרונות לטיפול בפסוריאזיס >>