שבעה מצבי עור שעלולים להטעות ולהיראות מדבקים

שבעה מצבי עור שעלולים להטעות ולהיראות מדבקיםאנשים נרתעים מישיבה ליד אדם עם כוורות עור קלויות, נגעים עם קשקשים או שלפוחיות על העור. הם פוחדים ללחוץ את ידו מחשש ההידבקות. אך במציאות, מצבי עור רבים ונפוצים ביותר, אינם מדבקים.

רופאים רבים אינם משתמשים בכפפות כשהם בודקים חולים, אלא אם כן יש להם פצעים פתוחים או מדממים. הם סבורים שהכפפות יוצרות מרחק ביניהם לבין המטופלים.

קיימת סטיגמה רבה הקשורה למחלות עור שונות, וכשמעבירים לחולים את המסר לפיו מצב עורם אינו מדאיג, ניתן לחזק את היחסים הטיפוליים. מאמר זה מציג שבעה מצבי עור שעלולים להיראות מדבקים, אך לא ניתן להידבק מהם.

  1. פסוריאזיס

זוהי מחלה אוטואימונית הגורמת לנגעים אדומים וקשקשים מגרדים. מצב זה מתרחש כשהגוף תוקף תאי עור בריאים, גורם להם לגדול, ולהגיע מהר מדי אל פני העור. תהליך זה מתרחש בתוך מספר ימים או שבועות. הגוף אינו מסוגל לשפוך את תאי העור במהירות מספקת, וכתוצאה מכך מתרחשים הנגעים.

אנשים רבים סבורים שפסוריאזיס היא מחלה מדבקת, במיוחד אם היא מופיעה על הידיים, ולכן יש להבין את הגורמים הבסיסיים למחלה, על מנת להבהיר את האופי הלא זיהומי שלה.

  1. כשאלרגנים גורמים לכוורות עור

מצבים אלו גורמים לגרוד, ומופיעים בכל הצורות והגדלים. זוהי תוצאה של אלרגיה, כתגובה למזונות כגון אגוזים, חלב, ביצים, או פירות הדר. הם עשויים להיות מופעלים אף באמצעות עקיצות חרקים או כתגובה לתרופות.

הכוורות עשויות להופיע בתוך דקות לאחר החשיפה לאלרגן, או בתוך מספר שעות. רוב מצבי עור אלו מטופלים בקלות עם אנטיהיסטמינים. אם הם נמשכים למעלה משבוע, יש להתייעץ עם רופא עור.

  1. עובדות ומיתוסים על פויזן אייבי

זהו רעל של צמח הקיסוס, הגורם לפריחה ושלפוחיות שמנוניות על העור, במצב הגורם לרוב האנשים לחשוב בטעות שהוא מדבק. פריחה זו אינה מתפשטת באמצעות גירוד, ומופיעה במקרים רבים עם נגע עור אחד, ומאוחר יותר מופיעים הנגעים הנוספים על חלקים אחרים בגוף, אך המחלה אינה מתפשטת.

זוהי תוצאה של חשיפה חוזרת ונשנית לרעל הצמח. מטופלים סבורים שהם גרמו לפריחה בעצמם כתוצאה מגרוד, ולכן סבורים שזוהי מחלה מדבקת.

פויזן אייבי מתפשטת בשני אופנים: מגע ישיר עם כל חלק של הצמח; או באמצעות חלקיקי הצמח העפים באוויר. האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה (AAD), מדגישה כי קיסוס ארסי אינו מתפשט באמצעות מגע עם אדם עם הפריחה, היות והעור סופג את השמן במהירות.

  1. אקזמה

ידועה גם בשם אטופיק דרמטיטיס. מצב זה גורם לעור אדום, מגרד, ונגעים המופיעים על הידיים, הרגליים, הצוואר, החזה העליון, העפעפיים, או בעיקול המרפקים והברכיים. קיימים גורמים אפשריים רבים להתרחשות אקזמה.

מים חמים עלולים להחמיר את המצב, לכן יש להימנע מישיבה ממושכת מדי באמבטיה, ולהתקלח במים פושרים בלבד. גורמים אחרים כוללים דטרגנטים חזקים, חשיפה לקור קיצוני, קשקשי חיות מחמד, עישון ומתח. הגורם המדויק לאקזמה אינו ברור, אך המחלה נוטה לעבור במשפחות.

  1. ויטיליגו: בעיה עם פיגמנט עור

מצב זה, שעשוי להיות הפרעה אוטואימונית, מופיע באמצעות נגעים קלים על העור. המחלה מתרחשת כאשר הגוף תוקף את התאים המייצרים את הפיגמנט המעניק לעור ולשיער את הגוון שלהם.

לא ניתן לרפא ויטיליגו, אך טיפולים מסוימים מסייעים להשבת גוון העור ושיפור מצבו. אדם עם המחלה צריך להקפיד על מריחת קרם הגנה בחשיפה לאור השמש, העלול להחמיר את המצב.

  1. רוזצאה – אקנה בגיל מבוגר

מצב זה של רוזצאה מופיע במקרים רבים כפריחה מוגברת על האף והלחיים. הרופאים אינם בטוחים לחלוטין מה גורם למצב, אך הוא עשוי להתרחש כתוצאה מהפרעה במערכת החיסונית, הנגרמת על ידי חיידק.

אנשים שיש להם קרובי משפחה עם רוזצאה, נוטים יותר לפתח את המחלה. המצב נוטה להשפיע על אנשים בהירי עור, בעלי שיער בלונדיני ועיניים כחולות.

  1. פיטיריאזיס רוזיאה

התסמין היחיד של מצב עור זה הוא פריחה קשקשית ורודה או אפורה. המצב מתרחש במקרים רבים עם נגע אחד גדול או סגלגל על הצוואר, החזה, הבטן, הגב או הירכיים, לפני ההתפשטות לאזורים אחרים בגוף, בתוך כשבועיים.

הפריחה עלולה לגרום לגירוד חמור. לא ידוע מה גורם למחלה, והאקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה קובעת שמצב זה אינו אלרגיה ואינו נגרם כתוצאה מחשיפה לחיידקים, אך עשוי להיות קשור לווירוס. ברוב המקרים, המחלה מתנקה מעצמה בתוך חודש עד חודשיים.

צרו קשר לפתרונות לטיפול בפסוריאזיס >>