טיפים לטיפוח העור לאחר פעילות גופנית

טיפים לטיפוח העור לאחר פעילות גופניתפעילות גופנית בחדר הכושר היא הרגל נהדר לבריאות ולאיכות החיים. אך חשוב לא פחות להבין כיצד לטפח את העור לאחר הפעילות. גורמים פנימיים כגון אלרגיות וסוג העור משמעותיים לתגובת העור לפעילות גופנית, אך גם גורמים חיצוניים כגון בגדים ומזג האוויר עשויים לעורר בעיות עור הקשורות לאימון.

כלומר, ניתן לשלוט היטב על השפעת האימון על העור, וליהנות מיתרונות האימון לעור, כגון הגברת זרימת הדם בגוף, מה שהופך את העור לזוהר.

הטיפים הבאים הם צעדים פשוטים בהם יש לנקוט לפני, במהלך ולאחר האימון על מנת לקצור את יתרונות העור הזוהר ולהימנע מהתלקחויות מצבי עור.

מקלחת לאחר האימון

הזעה המצטברת על העור סותמת את הנקבוביות ואינה מאפשרת לעור לנשום. היא עשויה להילכד בעור ולגרום לזיהום. רחצה לאחר האימון חשובה במיוחד לשחיינים, היות והכלור עלול לגרום נזק לעור ולשיער, ולכן יש להתקלח מיד לאחר השחייה במים חמים.

יש להקפיד על נקיטה באמצעי זהירות ברחצה במקלחות המשותפות בחדר הכושר. קשה להאמין מה מופץ על רצפות מקלחות אלו. לא רק זעה, אלא אף זנים שונים של עובש, אצות ופטריות הגדלות בסביבות לחות או עוברות לכפות הרגליים.

על מנת להימנע מחשיפה למצבים אלו, מומלץ לנעול כפכפים או נעליים עמידות למים במקלחת הציבורית, לייבש את הרגליים ביסודיות עם מגבת נקייה או אוויר חם של מייבש שיער, ולהימנע מדריכה על הרצפה ברגליים יחפות.

אדמומיות מוגזמת

זהו נושא העור המטריד ביותר הקשור לאימונים, במיוחד לנשים בעלות עור רגיש, או אנשים הנוטים להסמקה חמורה. יש להם יותר נימים שבורים, ולכן כל התרחבות עור שנגרמת כתוצאה מפעילות גופנית, מחמירה את המצב. עור רגיש מתגרה בקלות רבה, כך שחום בשילוב עם זעה גורם להתלקחות.

כדי להימנע מכך יש להשתמש בקרם לחות אנטי אדמומיות בעל נוסחה לעור רגיש. מרכיבים מרגיעים כגון מי מעיין תרמי, אבץ, תמצית שוש או בן חרצית גורמים לעור להיות גמיש יותר. במהלך האימון יש לשמור על טמפרטורת גוף נמוכה ככל הניתן באמצעות תרסיס קירור גוף, ולנגב את הפנים עם מגבת כשמתחילים להתחמם.

פצעונים

כשהגוף ממש מתחמם, השמנים הטבעיים על הקרקפת מטפטפים למטה על הפנים והגוף ומתערבבים עם הזעה, מתמקמים על הנקבוביות לאורך קו השיער, הצוואר, והכתפיים, וגורמים לפצעונים.

כדי להימנע מכך יש ללבוש בגדי אימון שאינם לוכדים זעה, כגון בדים נושמים או בגדי יוגה. מיד לאחר האימון, יש להתקלח עם תכשיר ניקוי המכיל חומצה סליצילית המאפשרת לנקבוביות לנשום, ולהסתבן עם תחליב רחצה עדין.

התייבשות – במהלך הפעילות הגופנית, העור מאבד מים עקב התאדות ומותיר אותו מיובש, מה שמוביל להגדלת קווי פני השטח וגורם לתאי עור למות בטרם עת, להזדקנות מוקדמת ולהצטברות תאי עור מתים הגורמים לנקבוביות להיסתם. שימוש בקרם לחות קל מסייע לשמירת הלחות בעור. אם האימונים מבוצעים בחוץ, מומלץ להשתמש בקרם לחות קל ביותר בעל מסנן קרינה.

לא ללבוש כפפות במהלך האימון – הן מגנות על העור מפני פגיעה במהלך הרמת משקולות, אך גורמות אף להעברת חיידקים ווירוסים כגון יבלות וחיידקי סטפילוקוקוס, העלולים לגרום לאימפטיגו, דלקת עור נפוצה הניתנת להעברה בקלות במכון הכושר, ולגרום לשלפוחיות ופצעים. במקום הכפפות במהלך האימון, יש לחטא את העור עם חומר חיטוי או תרסיס.

שטיפת הפנים – חשובה יותר לאחר אימון גופני, היות ושמנים, חיידקים וזעה שהצטברו על העור מופיעים בכמויות גדולות יותר. לכן יש לשטוף את הפנים עם תכשיר ניקוי עדין, או תכשיר ניקוי ג'ל סולפט להסרת לכלוך, שמן וחיידקים. לאחר מכן מומלץ למרוח קרם לחות או תחליב נטול שומן.

לא להישאר עם בגדי האימון – חיידקים ופטריות אוהבים בגדים לחים לאחר האימון, שכן הם מהווים מקום אידיאלי עבורם להתפתחות. ראשית, יש לתלות את ציוד האימון הרטוב ולייבשו בהקדם. לאחר מכן יש לכבס היטב את הבגדים לסילוק הריח והפחתת הסיכון להתפתחות טחב.

צרו קשר לפתרונות לטיפול בפסוריאזיס >>